15 aanleidingen waarom ik als Hoogbegaafde deze week schreeuw om aandacht en met mijn billen bloot ga. (+Masterclass Ticket t.w.v.)

Eerst…. Dit=

Of deze…:

En deze dan…..:

Okay. Enough? Got the message?

Dit breng ik teweeg met mijn blogs. En wat ik hiermee wil bereiken? Laat ik hem kort en krachtig benoemen; Ik wil de huidige negatieve beleving die vele hoogbegaafden ervaren doorbreken. En dit is mijn werkelijke bedoeling:

Ik wil meer zichtbaarheid voor Hoogbegaafdheid bij Volwassenen. Podia eraan geven.

Ik wil dat ook zij zeggen:

En laat dat stap 1 zijn; jezelf kunnen omarmen en erkennen. 

Maar laat het vooral eindigen met:

(p.s….Filmtip!=> The greatest Showman)

Dan pak je dat podium. Dan is het zichtbaar. Dan eis jij jouw plek op. Je plek in jouw leven.

En dit podium wat ik wil creëren is deze week nog sterker en groter aanwezig door De week van de Hoogbegaafdheid, waarin dezelfde missie voorop staat; “Zichtbaarheid van Hoogbegaafdheid”. En mijn doel is om nu nog meer zichtbaar te zijn dan normaal. Nog meer te ‘geven’

Met Herkenning, Begrip, Inzichten, Inspiratie, Opluchting en Erkenning. En vooral te laten zien ‘Hoe’.

Daarvoor heb ik 3 weggevers gemaakt die je daar kan vinden én geef ik donderdagavond een masterclass. (Lees vooral door tot het eind om die ticket te krijgen!)

Vroeger kon ik ‘schreeuwen’. Pakte ik gerust mijn podium, liet ik me zien. Ik was/ben extrovert. Maar ook ik ben geraakt door die negatieve belevingen, en heb ervaringen opgedaan die mij dwongen uiteindelijk de keus te maken om in te schikken. Aan te passen. Te overleven. 

Ik zou teveel aandacht eisen met mijn TE….(vul maar in… of lees mijn blog erover!).

En na 35jaar dit te accepteren, heeft godzijdank mijn heerlijke eigenwijze, koppige, tegendraadse en ENORME rechtvaardigheidsgevoel (of in dit geval ONrechtvaarheidheidsgevoel) het gewonnen. So, No Apologies=This is Me!

Ik ga nu jou 15 Aanleidingen vertellen waardoor het ‘HoogBegaafd ZIJN’ stil gehouden wordt door jou of de ander, en die ik niet meer accepteer of kan rechtvaardigen. Antwoorden die ik zelf gebruikt heb, soms nog neig te gebruiken, of van anderen teruggekregen heb. Hier zijn ze;

15 ongerechtvaardigde aanleidingen:

 1. Het woord “Hoogbegaafdheid” noemen suggereert dat je beter bent dan modaal. Als je zegt HB te zijn dan zet je jezelf boven de ander 
 2. Het is een Hype. 
 3. Je vraagt ermee om de verkeerde aandacht
 4. Ik wil niet anders behandeld worden
 5. Als je zegt Hoogbegaafd te zijn wordt verwacht dat je alles kan
 6. Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg
 7. Het is niet slim om je hoofd boven het maisveld uit te steken, dat wordt niet gewaardeerd
 8. Het is niets bijzonders, het wordt bijzonder gemaakt. 
 9. Iedereen herkent zich wel in meer of mindere mate in de kenmerken
 10. Zonder test wordt het niet aangenomen/geaccepteerd
 11. Als je getest bent, en er komt niet Hoogbegaafdheid uit, ben je het niet
 12. Ik ben niet slim genoeg. Ik kan niet alles. (Ik ben geen Einstein)
 13. Het is gewoon een manier om aandacht te vragen.
 14. Ik vind het woord Hoogbegaafd verkeerd. 
 15. Ik mag het niet zijn

En deze lijst is nog niet af, maar ik wil eigenlijk niet nog meer energie en tijd er naar toe laten gaan. Want stuk voor stuk vind ik ze onrechtvaardig. Onacceptabel.

Het enige effectieve eraan, is dat ze afbreuk doen aan jezelf en wie je eigenlijk echt bent en/of kan zijn. Je jezelf niet erkent. Herken jij dit? Wil je dit delen? 

Heb jij één van bovengenoemde aanleidingen zelf gebruikt, of ken je zelfs nog een ander?

En wat ik je echt gun? =

You are magic; Own that Shit!

Ik geloof heilig in het principe van “eerst geven”, en om deze intentie kracht bij te zetten, geef ik iedereen die antwoord geeft in de comments op bovenstaande vraag directe toegang tot mijn masterclass “Maak van jouw HB Shit een HB Shine” die ik deze donderdag om 20:00 ga houden. Ik ga je daar precies laten zien hoe je afscheid kan nemen van bovenstaande “shit” ombuigt naar jouw “shine”. Vanuit mijn levenservaring, dus met mijn billen bloot! Op naar jouw schreeuw “This is ME”!

Dank je wel voor het lezen en ik kijk uit naar jouw reactie!

En wil je aub deze blog met jouw relaties delen? Dat waardeer ik enorm en alvast enorm bedankt!

Ik hoop je gauw te ontmoeten, EN voeg me gerust toe aan jouw sociale netwerken 🙂

Warme groet,

Riejanneke

=================================================================

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Over mij; 

Expert Hoogbegaafdheid Volwassenen.

Life-Experienced Trainer & Mentor

Auteur; “Master your Balance”

No-Nonsense Werkwijze

Voor de Ondernemende Moeder

Succes van ‘begrepen worden’ = jezelf ontdekken en leren begrijpen

Want it different? Be different!

Balans vinden met wie je bent, wat dat betekent, en recht doet aan jezelf.

You are magic, own that shit!

In 2021 wil ik dat 10.000 (vermoedelijk) hoogbegaafden zich begrepen voelen door zichzelf te herkennen en te erkennen. Ik wil meer zichtbaarheid voor hoogbegaafdheid, en meer podium voor de hoogbegaafden, doordat de hoogbegaafde zelf trouw wordt aan wie hij/zij is en zijn plek in het leven opeist en inneemt.

3 Replies to “15 aanleidingen waarom ik als Hoogbegaafde deze week schreeuw om aandacht en met mijn billen bloot ga. (+Masterclass Ticket t.w.v.)”

 1. Dank je wel. Alle 15 heel herkenbaar. Mijn toevoeging: “dat je drie kinderen hoogbegaafd zijn zegt natuurlijk niet dat je zelf ook….”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *