7 Onvermijdelijke Uitkomsten die je niet wilt missen als Hoogbegaafde wanneer jij het lef hebt “To Step Up” (+ Ticket Training)

Precies 2 weken geleden sprak ik voor het eerst hem uit: “De Dappere Daad van de week”. Alleen al de naam gaf me dat heerlijke gevoel van ‘stretch’ en ‘uitdaging’. Iets waar ik het liefst van leef gezien de heerlijke “Highs” die het me kan geven en de wijze waarop ik onwijs “aan” ga. 

De week van de Hoogbegaafdheid was net begonnen, en ik besloot een enorme “Step Up” actie in te zetten. Ik heb vol lef mijn podium opgeëist;

Because I couldn’t bear to have this world be your future. So I had to fight.

You have to make some noise if you want to be heard

En dus heb ik een gloednieuwe masterclass ter ere van De week van de Hoogbegaafdheid gelanceerd onder de noemer “Maak van jouw HB Shit een HB Shine”. Een training waar alles draait om de zijnskenmerken van jou als hoogbegaafde en hoe jij hiermee in balans kan zijn. Met al je zijnskenmerken omarmend en doorlevend, opdat je je ideale balans kan creëren, en daarmee je ideale leven. Master yourself = Master your life

En net zoals ik de “Step Up” hierin moest doen, vol lef mezelf zichtbaar ging maken en met mijn billen bloot ging (JaJa heel wat inside information gegeven die avond, en NEE geen echte blote billen….serieus…meerdere mannen gaven dit aan op mijn vorige blog…REALLY!?), was dat ook mijn boodschap in die avond, en zelfs nu het centrale thema in mijn vervolgtraining. 

WANT, waarom is het nou zo ongelooflijk belangrijk dat je die stap neemt? Ik geef je 7 onvermijdelijke uitkomsten hiervan, die je NIET wilt missen als jij hoogbegaafd wilt ZIJN=

 1. Je besluit om het te ZIJN. Je neemt de beslissing om niet meer te willen leven als een ‘ondergedoken/aangepaste’ hoogbegaafde. Door deze beslissing voor jezelf te nemen, is het niet meer afhankelijk van de buitenwereld, en de bevestiging die je mogelijk elke keer zoekt, maar is het een innerlijk besluit geworden. Een berusting.
 2. Je geeft jezelf erkenning. Dus niet de bevestiging of erkenning die je van je omgeving nooit gehad hebt, maar jij durft jezelf te gaan erkennen. Jij neemt jezelf serieus. Jij vind jezelf het waard; jouw leven het waard. I.p.v. gezien en gehoord te willen worden, ga je jezelf zien en horen nu. ESSENTIEEL!
 3. Je maakt het levend. In je hoofd is het heel makkelijk om het te denken. Jezelf zelfs voor de gek te houden dat je het wilt en besluit, maar ondertussen blijf je wel ondergedoken. Door het echt naar buiten te brengen voor jezelf (dus buiten jezelf) omdat je onderweg gaat met jezelf, gaat het leven. Het wordt meer dan alleen een ‘woordje’. Het wordt JIJ.
 4. Je committeert je. Besluit jezelf een stap voorwaarts te brengen, en dit betekent dat je jezelf ergens mee onderweg brengt en een nieuwe ontdekking aangaat. Je verbindt je nog beter aan je doel dan wanneer je het opgesloten in je hoofd houdt.
 5. Je prioriteert jezelf. Je hebt besloten jezelf nu voorop te zetten. Niet meer constant je aan te passen en vanuit de overtuiging ‘als je er tussen wilt passen, dan moet je dat maar leren’ te gaan leven. Je gaat voor het eerst ontdekken wat jij eigenlijk echt nodig hebt, en niet zoals al die anderen het van jou verwachten of willen zien. 
 6. Je neemt je eigen ruimte in. Je verlegt letterlijk al je grenzen. Je pakt al onbewust meer ruimte voor én van jezelf. Het wordt vaak vanzelf ook al iets minder moeilijk om dan trouw te gaan zijn en worden aan wie jij bent en wat jij nodig hebt.
 7. Je geeft jezelf de ruimte. Je gaat jezelf iets gunnen wat je mogelijk al heel lang niet meer gedaan of gegund hebt. Je laat los van wat er al die tijd ‘verwacht’ wordt of hoe je hebt ‘overleeft’, en durft met zelfliefde en compassie onderweg te raken. De meesten vinden dit vrij heftig, omdat ze echt niet meer weten en voelen hoe dit is. Ze zijn zo vaak ‘geraakt’ dat de angst voor weer geraakt worden en die pijn voelen groter is dan jezelf maar aanpassen of de constante kritiek of negatieve ervaringen op te doen.

I maked some noise that evening. I stepped UP. En de reacties waren overweldigend. 

Het raakte mensen om zoveel herkenning te horen en te voelen. Het raakte mij, om dit te horen en te voelen. 

En dit voelde zooooo goed! Zo, bij deze alvast mijn nieuwe Dappere Daad van de Week. I Will keep making noise! I Will keep stepping up! I Will create a better world for you. 

En nu weet je waarom! Want:

 1. Je Besluit om hoogbegaafd te ZIJN
 2. Je geeft jezelf erkenning
 3. Je maakt het levend
 4. Je committeert jezelf.
 5. Je prioriteert jezelf (en je missie/doel)
 6. Je NEEMT je eigen ruimte in
 7. Je geeft jezelf de ruimte (zelfliefde/compassie)

Je wordt JIJ….

Dus nu jij.

Als jij zou kiezen voor een ‘Step Up, voor welke uitkomst zou zou jij echt willen ervaren?

Ik geloof heilig in het principe van “eerst geven”, en om deze intentie kracht bij te zetten, geef ik iedereen die antwoord geeft in de comments op bovenstaande vraag directe toegang tot mijn volgende masterclass “Maak van jouw HB Shit een HB Shine” die ik ga plannen.

Jouw mogelijkheid To Step Up, and Create the Life YOU Deserve!

Dank je wel voor het lezen en ik kijk uit naar jouw reactie!

En wil je aub deze blog met jouw relaties hier op LinkedIn delen? Of tag diegene waarvoor jij denkt dat het waardevol is. Dat waardeer ik enorm en alvast enorm bedankt!

Ik hoop je gauw te ontmoeten, EN voeg me gerust toe aan jouw netwerk 🙂

Warme groet,

Riejanneke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *