Ik denk dat ik al 100x die vraag heb gesteld, en er is geen één keer geweest dat ik het antwoord zonder geraakt te worden kon ontvangen. 

Elke connectieverzoek die ik krijg hier, op Instagram, of voor mijn community op Facebook, en elke relatie met een hoogbegaafde die ik aanga, start met de vraag ‘Wat is je grootste pijn van het hoogbegaafd zijn’. En elk antwoord gaf mij herkenning en bevestiging van wat ik te doen heb. 

Als zoveel antwoorden hetzelfde zijn, als zoveel antwoorden volledige herkenning geven, als zoveel antwoorden mij diep van binnen raken, dan mogen zoveel antwoorden een keer gehoord gaan worden. Dan wil ik ze laten horen, ze zichtbaar maken. 

Ze herkenning laten geven voor een ieder die ze nodig heeft om te horen en zichzelf te gaan herkennen. 

Voor een ieder die zich gehoord moet gaan voelen om zichzelf te gaan zien. En hopelijk laat jij jezelf dan ook weer iets meer zien…Want blijkbaar voelt dit nog zo niet oké, dat jouw hoogbegaafdheid eigenlijk alleen maar voelt als een last. Iets wat onlosmakelijk verbonden is met pijn. Pijn die constant bepaalt wat jij waard bent en gelooft over jezelf. 

Lieve hoogbegaafde, het is tijd! Je mag gaan ontdekken wat je waard bent, en geloven in jezelf.

En omdat ik overtuigd ben dat het nodig is om eerst naar die pijn toe te bewegen, er door heen te gaan, heb ik nogmaals opgehaald wat nou precies die pijn is als je hem vertaald naar je leven. 

En deze 7 meest genoemde redenen van waarom het pijn doet waren het antwoord;

  1. Het continue gelijk hebben.
  2. Men wilt niet naar je argumenten luisteren ook al heb je vaak een punt of zie je het goed
  3. Ik ben te intens voor mijn omgeving en mezelf
  4. De eenzaamheid
  5. Ik kan me potentieel niet benutten; ik hoor er niet bij
  6. Niet gezien worden
  7. De irritatie van de ander omdat die je niet kan volgen, je te uitvoerig vindt, je negeert, je niet serieus neemt. (Je bent “TE”, lees mijn blog hierover)

Ergens zegt mijn gevoel en ervaring dat ik dit niet meer verder hoef uit te leggen. Dus nu jij, om dit te testen:

Welke van de 7 meest genoemde redenen geeft je direct herkenning doordat het je laat voelen wat dat betekent en je precies weet wat het inhoudt?

Ik denk dat jij dit kan aanvullen. Ik denk dat jij mij ook nog allemaal antwoorden en inzichten kan geven. Wil je dat doen? Ik geef je daarvoor een geweldig cadeau terug! Lees hieronder hoe.

Ik geloof heilig in het principe van “eerst geven”, en om deze intentie kracht bij te zetten, geef ik iedereen die antwoord geeft in de comments op bovenstaande vraag een VIP ticket voor een speciale éenmalige online Q&A Samenkomst!

Ik weet hoe ongelooflijk waardevol het is om herkenning te voelen, te zien, te horen en te krijgen! Ik weet hoe ongelooflijk belangrijk het is om echt te ervaren hoe het anders kan zijn. Ik weet hoeveel deelnemers van mijn Masterclass altijd teruggeven dat het zo bijzonder en prachtig wees om te ervaren wat er gebeurd wanneer er echt gedeeld wordt en je mag ontdekken dat het anders kan.

Al langere tijd wil ik dit onderzoeken. Wil ik hier in experimenteren. Wil ik “ONS” samenbrengen, en meer kunnen “Geven”. Wat nou als ik dit mogelijk maak? Gewoon zomaar eenmalig, om samen te ontdekken wat dit kan zijn en voor elkaar kan betekenen. Vanuit herkenning onder elkaar, vanuit erkenning door elkaar, vanuit ontdekking door mijn expertise. 

Kan je niet wachten? Kom dan dinsdag om 11:00, of vrijdag om 13:30 erover praten op Clubhouse; klik hier! Of voel je welkom in mijn community.

Dank je wel voor het lezen en ik kijk uit naar jouw reactie!

En wil je aub deze blog met jouw relaties hier op LinkedIn delen? Of tag diegene waarvoor jij denkt dat het waardevol is. Dat waardeer ik enorm en alvast enorm bedankt!

Ik hoop je gauw te ontmoeten, EN voeg me gerust toe aan jouw netwerk 🙂

Warme groet,

Riejanneke

================================================================

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Over mij; 

Expert Hoogbegaafdheid

Life-Experienced Trainer, Coach & Mentor

Auteur; “Master your Balance”

Masterclass Maak van jouw HB Shit een HB Shine

Succesvolle training ‘The Life you Deserve- Step Up’

Mijn missie? You are magic, own that shit!

In 2021 wil ik dat 10.000 (vermoedelijk) hoogbegaafden zich begrepen, gezien en gehoord voelen.

Met meer zichtbaarheid, meer podium te pakken en eraan te geven, wil ik dat een ieder zich kan herkennen, erkennen en zichzelf gaat ontdekken en omarmen.

Zichzelf zichtbaarder maakt door zijn plek in dit leven in te nemen en op te eisen, en zo zichtbaarder te worden voor de ander. Samen pakken we het podium.

“Want it different? BE different”.

Ontdek jezelf, begrijp jezelf