Blog #60: De 7 Meest Gehoorde Sabotages die jou lam slaan op je weg naar het leven wat je werkelijk verlangt en verdient. (+ Coaching t.w.v. 127,-!)

Je kent het wel, het voelt niet goed, het klopt ergens niet, maar je weet niet hoe het te veranderen. En een tijd lukt het je om dit te omzeilen of te ontwijken om er wat mee te doen. Vaak geheel onbewust bekwaam, en met groot succes wat vanzelf loop je weer vast en ervaar je een zoveelste teleurstelling of drama in je leven…. Niet dan? Herkenbaar?

En diep van binnen weet je het wel en ben je eigenlijk hartstikke bewust maar vaak onbekwaam om het te herkennen en op te kunnen acteren. Ik kwam het nog maandagochtend tegen in mijn Q&A Groepscaching van mijn online training. Eerst onbewust bekwaam probeerde ze om de pijn heen te bewegen, terwijl ze via omwegen hem wel uitte. En wanneer ik haar richting de pijn hielp, en ze deze daadwerkelijk kon beleven, kon ze direct antwoord geven (onbewust bekwaam) op de vraag wat ze verlangde. En toen wist ze wat ze moest gaan doen…

En als je denkt dat je er dan bent….No Way! De meesten hebben al jaren dat ze keer op keer vastlopen. En waarschijnlijk herken je jezelf ook in; 

“Ik weet het eigenlijk allemaal wel…. Waarom lukt het me dan niet?!!”

Weten en het ‘even doen’ zijn 2 totaal verschillende dingen. Dit blijkt dan ook wel als we even ruimte geven aan alle mindfucks en saboteurs die dan hoogtij willen gaan vieren. En omdat dit meestal een feest van herkenning geeft in mijn groepstrainingen, deel ik met jou De 7 Meest Gehoorde Sabotages die jou lam slaan op weg naar het leven wat je werkelijk verlangt!

  1. Einddoel of -verwachting precies willen weten en anders niet onderweg gaan. Wanneer je ambitieus bent en weet dat je meer in je macht hebt, wil je graag ook eerst het hele totaalplaatje kunnen zien als de eindbestemming. Als dit niet helder is, en je dus niet overziet wat jouw reis gaat inhouden, kies je er onbewust voor om het niet aan te gaan omdat je ‘niet weet waar je heen moet’…
  2. Te veel mogelijkheden zien; er leiden meerdere wegen naar rome. Hoe vaak hoor je dat als een soort geruststelling dat het niet in 1x goed hoeft. Maar het kan ook betekenen dat je te veel mogelijkheden ziet waardoor je dus juist niet in beweging komt.
  3. Te veel weten; eigenlijk alle kennis wel hebben over je probleem of wat je daarover moet weten om verder te kunnen, en juist daardoor verward raken over hoe je dan weet of het klopt dat je dat moet doen. (Als het goed is ben je nu ook al in de war geraakt 😉 )
  4. Angst voor foute keus; Lees nog even punt 2 en 3, en of jij dan in staat bent om een keus te maken zonder angst? Je hebt namelijk de mogelijkheid dat het niet de juiste keus is en je dingen mist die je volgens jezelf wel had moeten weten of kunnen…tja.…”Freeze”.
  5. Geen controle hebben; starten en een stap durven te nemen om in beweging te komen maar niet weten wat je onderweg tegen gaat komen. Ik heb het zo vaak gehoord; ‘Ja maar ik weet niet hoe ik het moet doen of waar ik naar toe moet gaan’. En dan doe je dus niks. 
  6. Oude patronen en overtuigingen; besef je hoe ongelooflijk stug de systemen van waaruit je komt bij je doorwerken. Je bent opgevoed en opgegroeid met een bepaald beeld van hoe dingen zouden moeten gaan en wat er van jou hierin wordt verwacht. Dit krijg je ook in je schooltijd, werkleven, sociale omgeving en van de maatschappij. Deze spelen gewoon klakkeloos bij je door, en lijken soms voor jou de enige waarheid te zijn. Hiervan losweken kost tijd en kost moeite. Maar bovenal, het kost bewustwording. Je moet je eigen mindfucks en saboteurs hierin leren herkennen, anders blijf je een marionet van je eigen poppenkast.
  7. Niet durven af te wijken van het gebaande pad. Alles wat je kent en veilig is. Lees ook punt 6 weer; een diepgewortelde verlangen om erbij te willen horen. Niet je eigen pad te kiezen, omdat je weet dat het je mogelijk verwijderd van de rest terwijl je altijd al het gevoel had er niet bij te horen maar dit wel verlangde. Kom hier maar weer eens los van. Durf het pad te kiezen die alleen jij kent omdat je die kiest en gaat bewandelen. Omdat jij hem creëert. 

BonusJe hebt je altijd zo weten aan te passen en in te schikken, zo de omgeving laten bepalen, dat je eigenlijk niet meer goed weet wie je bent, wat je leuk vindt, wat je wilt. 

Wat je wel weet, is dat dit je niet meer past. Dat dit niet meer klopt, en er wat anders moet gaan gebeuren. 

Ben je eraan toe om je eigen shit te doorbreken? 

“Vertel mij dan welke van bovengenoemde saboteurs jij mee getrouwd bent?

Ik geloof heilig in het principe van “eerst geven”, en om deze intentie kracht bij te zetten geef ik een ieder die antwoord geeft op bovenstaande vraag toegang tot een speciale Q&A Groepscoaching “Doorbreek je Shit voor een Vrij en Succesvol Leven”.

Voor diegene die er aan toe zijn om hun eigen mindfucks en saboteurs onder ogen te komen en de krachtigste keus ooit te kunnen maken.

Dank je wel voor het lezen en ik kijk uit naar jouw reactie!

En wil je aub deze blog met jouw relaties delen? Dat waardeer ik enorm en alvast enorm bedankt!

Ik hoop je gauw te ontmoeten, EN voeg me gerust toe aan jouw netwerk 🙂

Warme groet,

Riejanneke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *